Hjärnskakning

Hjärnskakning - min historia


Rehabilitering vid hjärnskakning

Hösten 2019 cyklade jag omkull på en isfläck på väg till jobbet och fick en hjärnskakning. Jag hade hjälm så jag trodde inte att huvudet tog skada. Efter att ha provat jobba några dagar med lite vila hemma emellan så blev jag sjukskriven på heltid ett tag och sedan trappades arbetet upp. Jag blev spontant bättre efter några månader men då jag inte visste hur jag skulle handskas med mina symtom och tyvärr inte hade bra hjälp från vården så blev jag sedan allt sämre. 

Vägen tillbaka var sedan lång och i början hände det inte något som gjorde mig bättre. Efter 2,5 år fick jag tips om Tony Pansell, optiker i Stockholm som forskar på personer med synproblem efter hjärnskakning. Jag lyckades få en tid hos honom och mina synbesvär fick då ett namn och jag fick övning att göra vilket gav mig en känsla av att jag kunde påverka mitt mående! Övningarna gjorde mig bättre men långt ifrån bra, det fattades fortfarande mycket rehabilitering.

Efter tre år råkade jag se tips från någon som sökt vård utomlands. Genom att följa de råd som den personen hade fått blev jag snabbt mycket bättre och kunde också börja söka information om hjärnskakning. Det var då jag förstod att den kompetens jag hade som fysioterapeut, specialiserad inom OMT, var precis det som jag själv hade behövt! Detta sporrade mig att starta Soma fysioterapi för att kunna hjälpa andra med hjärnskakning komma tillbaka till livet.


Jag har sedan dess också vidareutbildat mig om hjärnskakningsrehabilitering vid akuta och långvariga symtom.